5 en 6 november 2022 Basiliekconcerten: Euphonion Singers 50 jaar!

5 en 6 november 2022 Basiliekconcerten: Euphonion Singers 50 jaar!

Als gevolg van de corona pandemie kunnen de Euphonion Singers dit jaar eindelijk hun 50 jarig bestaan vieren. Dat doen we minstens twee keer, te beginnen met een speciaal basiliekconcert op zaterdag 5 en zondag 6 november. Iedereen die het jubileum met ons vijfstemmige koor op muzikale wijze wil vieren, is welkom. Zoals gewoonlijk bij de Euphonion Singers, wordt er een zeer gevarieerd programma samengesteld. Van klassieke koornummers tot speciaal gearrangeerde popnummers en mooie balads. De muziekstukken zullen mede in verschillende (koor)samenstellingen worden gebracht met verrassende bijdragen van diverse zanggroepen. Daardoor wordt het niet alleen luistertechnisch, maar ook visueel een verrassend concert. En dat allemaal onder leiding van muzikale duizendpoot Anton Jansma, die de Euphonion Singers sinds de start onder z’n hoede heeft. Het concert vindt plaats in de Buitenkerk aan de Buiten Nieuwstraat 97 in Kampen en start op zaterdag om 20.00 uur en op zondag om 16.00 uur.

Bestel hier je tickets à € 10,- maar wees er snel bij, want op = op: https://www.ticketkantoor.nl/shop/euphonionsingers (ook verkrijgbaar bij Tabaktief Goosen, Oudestraat 130 in Kampen). Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn, is de toegang aan de kassa € 12,-.

Wie had dat gedacht?
Dat de Euphonion Singers ooit hun 50 jarig bestaan zouden vieren, konden de oprichters in 1971 niet bevroeden. Uit het tamboer-majorettekorps van de plaatselijke muziekvereniging Euphonia (waarmee verder geen formele verbinding bestaat) begon een aantal leden met het zingen van negro-spirituals. Het zou heel wat zijn als deze groep zich gedurende een paar jaar zou kunnen manifesteren. Hoe anders is dat gelopen. De zanggroep groeide spoedig uit tot een koor dat een unieke plaats is gaan innemen binnen de Nederlandse koorwereld. Dit vanwege de indrukwekkende kwaliteit, veelzijdigheid en de verrassende muziekbenadering. Twee oprichters zijn nog steeds lid en na ruim duizend optredens, buitenlandreizen en speciale projecten zijn de huidige koorleden nog even enthousiast als de leden in die beginjaren. Drijvende kracht achter ons koor is Anton Jansma die met z’n muziekarrangementen steeds weer voor vernieuwing zorgt en de Eufies (zoals we onszelf noemen) bij de les houdt. Wie dacht dat we inmiddels minder ambitie zouden hebben, komt bedrogen uit. Voor komend jaar zijn er al volop plannen, waaronder opnieuw een samenwerking met fanfareorkest Euphonia. Als alles volgens plan verloopt, zullen de twee verenigingen naar partnerstad Meinerzhagen afreizen om daar nog eens muzikaal uit te halen. Rond de zomer zal dat gezamenlijke concert dan nog eens in onze eigen regio worden overgedaan. Maar voor het zover is, nu eerst genieten van de jubileumconcerten in november!